Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 147-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
    Аз пък съм чувал, че авиобензина е доста по-сух и е*ава майката на мотора. То май и газта си е същата работа.
    Баща ми беше авиатор и старата жигула вървеше доста време с него, не от време на време а постоянно....тва доста отдавна -87-89 година.-Такъв бял ауспух и вървеж няма с друг бензин и нищо не се прецака.От първа ръка ти казвам а и доста полицаи от Шабла го ползваха де.А и един Данчо Пожарната имаше приемчик в сервиза на Лада в Аспарухово що туби отнесе в замяна на видинки/марка дефицитни гуми по онова време и в корекома ги нямаше/Така че надеждни свидетели има.Дупе давам за една туба на алфата.За газта ако е анвтомобилна а не промишлена или битова е така ма такова животно вече няма, имаше пради години такава тема ма не ми се търси и рови пак и без това и тя е прецакана като всички горива и караш каквото ти сипят.
    Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 23:01.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Здравейте колеги, преди седмица се прибирах от Ломския край до Варна. Пътят до Плевен беше много лош и затова карах бавно. Когато погледнах средния разход останах доста учуден, показваше 3,9 л/100 км. Това ме амбицира и реших да карам сравнително икономично и да видя дали мога да го запазя да Варна. В крайна сметка не успях (магистралата доста качва разхода), но все пак крайния резултат по компютър пак ме изненада доста приятно. До сега не бях постигал такива "рекорди". Горивото беше от Петрол. През целия път бях с включен климатроник. Гумите са 205х55х16.
      Attached Files
      Alfa Romeo 147, 1.9 JTD 16 V

Comment

• Засякох го GT-то!
        За 300км, от които 230 извънградско и 70 градско.
        Градското без драми по светофари и др. т.е спокойно, но извънградското - стабилно каране без наченки за икономия на гориво.

Разход пълно-пълно 6.8 л/100км
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
        DUCATI Monster
        Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Извънградско не ми е проблем ама не пътувам много 5.0-5.5 с настъпване
          Градско нямам думи 20.1 сменях саединител вчера преди седмица ремаци , масла , филтри, водна помпа.
          Колата е 1.9 JTD 115 коня 215/45/17"

Comment

• Градско 12 бензин, ама в София 120к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от Med e Alfa Покажи съобщение
              Извънградско не ми е проблем ама не пътувам много 5.0-5.5 с настъпване
              Градско нямам думи 20.1 сменях саединител вчера преди седмица ремаци , масла , филтри, водна помпа.
              Колата е 1.9 JTD 115 коня 215/45/17"
              Да не си объркал нещо при засичането? Това е ненормален разход за тоя двигател.

Comment

• Значи до преди около 2-3 седмици колата си гореше 11-12 градско вчера я взех от майстора и днеска отвам на работа среден разход 20.1 надявам се да е нещо от таболото не ми са сменя горивна помпа :'(

Comment

• Дали колата върви както преди, да не ти зацепил ремъка кофти.
                  Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Значи до преди около 2-3 седмици колата си гореше 11-12 градско вчера я взех от майстора и днеска отвам на работа среден разход 20.1 надявам се да е нещо от таболото не ми са сменя горивна помпа :'(
                    Да не са ти сменили показания вместо литри/100 на км/литър?

Comment

• Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщение
                      Дали колата върви както преди, да не ти зацепил ремъка кофти.
                      варви си както преди нямам проблеми с другите работи

---------- Post added at 12:11 ---------- Previous post was at 12:09 ----------

Първоначално публикувано от Travel_Mate Покажи съобщение
                      Да не са ти сменили показания вместо литри/100 на км/литър?
                      не вярвам защото не са пипали нищо по таблото , ще я пакрам тези дни да видя дали ще се промени нещо или пак е за лекар

Comment

• За 6 месеца притежание на моята 147 1.9JTD 115 к.с. и изминати 4 хиляди км предимно градско.
                        Градски - 7.2-8.3/100, по компютър, по сметки със сипване-изминати-сипване има отклонение от 0.1-0.3 нагоре.
                        Извънградско - 5.5/100 за около 500-те км. предимно магистрала дето съм минал, сметката ми е същата като на компа.
                        '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

• Я закачи колата на диагностика, че ако има грешка дебитометър не винаги свети чекът, а разходът се качва

Comment

• Щом няма промяна във вървежа, няма да е дебитометър. Евентуално да са те изментили за нафтата.
                            Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

• Не, върви на ниски, но след 2750 има по едно придърпване

Comment

Значи до преди около 2-3 седмици колата си гореше 11-12 градско вчера я взех от майстора и днеска отвам на работа среден разход 20.1 надявам се да е нещо от таболото не ми са сменя горивна помпа :'(
                                На какво разстояние е работата ти? Не вярвай много на борда, особено ако е бил ресетнат и след това си карал няма и 5 км. Тоя разход ако беше реален сигурно щеше да пуши като влак

Comment

Working...
                                X